Méhek ajándéka

Ajánlók:

Hevesi Mihály olvasmányosan mutatja be a különböző méhészeti termékeket, sok hasznos és érdekes információval szolgálva mézfogyasztónak és méhésznek egyaránt. Személyes tapasztalatainak megosztásával a szerző közel hozza az olvasóhoz a méhek ajándékait. Ha lenne díj a méz és a méhészeti termékek népszerűsítéséért, akkor ez a díj ezt a könyvet illetné.

Szűcs Andrea (Méhész, a Méhészet szaklap újságírója)

Hogyan ismerjük meg a természet csodáit? Tapasztalat útján, illetve olyan tudástárak segítségével, mint a Méhek ajándéka. A könyv segít felismerni azt, hogy mekkora gyógyereje is van a méhek által készített „mannának”. Amióta elolvastam, a méz minden egyes cseppjéhez mély alázattal állok. Köszönöm!

Takács Dorina „Дeva”

 

Hevesi Mihály: Méhek ajándéka

E könyv olvasmányosan vezet be a méz, a virágpor, a propolisz, a méhpempő, a méhméreg, a méhviasz, a kaptárlevegő világába és gyakorlati alkalmazásába.

Az olvasó megtudhatja, miért egészségesebb édesítőszer a méz a cukornál, és miként használja, hogy az kifejtse jótékony hatását: többek között gátolja a fogszuvasodást, javítsa a koleszterin- és vércukorszintet, segítse a sebgyógyulást, táplálja a mikrobiomot, vagy megóvjon a légúti fertőzésektől járványok idején.

A hazánkra jellemző mézeket és néhány különleges mézet is bemutat a szerző.

Az egyszerű receptek a méz, a propolisz, a virágpor és a méhpempő élvezeti illetve gyógyászati értékének növelését teszik lehetővé. A közérthető tanácsok alapján pedig bátran kipróbálhatjuk a mézeskalácssütést, a mézes csoki vagy a mézbor- és a mézsörkészítést.  

De a mézzel való masszírozást, arc- és bőrápolást is elsajátíthatjuk a könyvből. A készítmények közül néhányat mi magunk is el tudunk majd készíteni.

Az utolsó fejezetben pedig a méhek csodálatos világába nyer betekintést az olvasó és megtudhatja, milyen technikai újításokra inspirálták a méhek az embert.

A szerző tanár, méhész, szakújságíró. E kötetben több évtizedes tapasztalatát sűríti egybe a méhészeti termékekről, továbbá néhány személyes gyógyulástörténetét is megosztja velünk. 

144 oldal, kartonált, színes KEDVEZMÉNNYEL Rendelhető: 3990 Ft helyett MOST: 3190 Ft

Isbn: 978-615-01-3134-4
Nyelvtanuláshoz és -tanításhoz ajánljuk: 

Hevesi Mihály: Autoritmia- hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc zenénk, filmünk, regényünk, érdeklődési körünk alapján.

Hevesi Mihály: Autoritmia- hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc zenénk, filmünk, regényünk, érdeklődési körünk alapján.

Hevesi Mihály: A nyelvtanulás művészetéről

Hevesi Mihály: A nyelvtanulás művészetéről

Mihaly Hevesi : The Open Secret of Polylglots

Mihaly Hevesi : The Open Secret of Polylglots