nyelvtanulás, nyelvtanfolyam, autortimia, angol nyelvtanfolyam, nyelvoktatás


Autoritmia: Gyakorolj angolt kedvenc zenéddel!

Ha unod, hogy az angol nyelvű szövegeket nem tudod kihallani, amikor azok elhangzanak, végezd el az alábbi gyakorlatsort.A következő gyakorlatsor a szövegkihallási képességedet és az íráskészségedet fejleszti. Ha megérted az elvet, amin alapszik (jelenlét a szövegben), és követed is folyamatosan, néhány hét alatt javulni fog a szövegkihallási képességed! A gyakorlatot úgy végezd, hogy nem nézed az írott szöveget (ha ez megvan).

1.Hallgasd meg figyelmesen az angol szövegű dalt, úgy hogy mindig jelen légy benne.(kattints a videó közepére) Ha magyarázatot szeretnél kapni ehhez a gyakorlathoz, kattints ide: Kulcsszó: jelenlét a szövegben!
2.Utána idézd vissza hangosan, amire emlékszel, nem baj, ha nem emlékszel mindenre a szövegből! Írd le ezeket a szavakat, kifejezéseket emlékezetből.
3. Most hallgasd meg még egyszer a szöveget hasonló módon.
4. Diktálás: Hallgasd meg mondatonként a szöveget - vagyis meghallgatsz egy rövid részt, amit még le tudsz írni és leírod, amit hallasz! Nem gond, ha hibásan írod le, írhatsz bármit - a hibákból fogsz tanulni! Hallgasd tovább a szöveget mondatonként és írd is le! A sorok közt hagyj üresen egy sort – ide jön majd a javítás.
 (Keresd  meg a dal szövegét a neten úgy, hogy beírod a keresőbe: "lyrics (és a dal címét)".
5.  Azután írd be az eredeti szöveget a kihagyott sorokba közvetlenül a fölé, amit írtál, lehet más színű írószerszámot használni. 
6. Hasonlítsd össze azt, amit eredetileg hallás után leírtál. Tanulj a hibáidból!
7. Ezt a szöveget dolgozd fel a szótár nélküli olvasás gyakorlatát vagy akár ki is szótározhatod a szavakat!

Akár saját kedvenc zeneszövegedet is feldolgozhatod ezen a módon.

Jótanács ehhez: Nagy valószínűség szerint a google keresővel megtalálod, ha beírod a dal címét és mellé azt, hogy lyrics (’lyrics’ dalszöveget jelent.)

 
Rendeld meg a könyvet most!
Kattints ide

Videóajánló

Autoritmia-tréning


Amikor időm engedi egy-egy gyakorlati tréninget is indítunk. Kattints ide és jelentkezz kedvezményesen tréningünkre, melyen a gyakorlatban sajátíthatod el az itt leírtakat!Autoritmia-hogyan tanuljunk nyelvet kedvenc film, zene, regény és érdeklődési kör alapján,
copyright Mihály Hevesi 2009-2010